reizen

BUSREIZEN EN VLIEG- EN BUSREIZEN
voorjaar en najaar 2024

Februari 2024

Aan alle belangstellenden in ons adressenbestand

Beste mensen,

We hebben in de loop der jaren vele weekenden, reisjes en reizen georganiseerd. Toen kwam de corona-epidemie. Najaar 2021 hebben we de kloosterweekenden naar Chevetogne weer opgepakt. En vorig jaar hebben we toch weer een reisje georganiseerd.

2023 was een jaar met tegengestelde ervaringen: een succesvolle 5-daagse Luther/Bach-bus-reis naar Oost Duitsland, maar de vliegreis naar Centraal Spanje had lang niet voldoende deelnemers. Misschien kwam het niet goed uit of won de bus het van het vliegtuig of was de reissom wel erg hoog.

Hoe nu verder? We komen er niet uit, temeer daar ons bestand danig is uitgedund en nog altijd krimpt, terwijl de gemiddelde leeftijd zeer snel stijgt. En daar komt ook nog bij, dat alle prijzen stijgen, dus ook die van de reizen en vooral van de ‘reizen op maat’! De hotels zijn zeker in steden als Madrid en Rome zeer duur geworden (goedkopere reizen gaan dan naar hotels buiten de stad!).

We willen toch ook dit jaar een poging wagen. Hierbij wat voorstellen. Wij kiezen voor reizen, in oecumenisch gezelschap, niet overdreven maar wel ‘goed verzorgd’ en ‘met inhoud’, om zo te zeggen: niet op ‘academisch’ maar wel op ‘cultureel niveau’ (en dat neemt niet weg dat we ook gezellig met elkaar op vakantie zijn!). Graag reacties! We starten een project alleen als er voldoende belangstelling voor is (minimaal 20).


Hierbij onze voorstellen.

1. EEN BUSREIS(JE) DIT VOORJAAR
Planning: maandag 13 t/m vrijdag 17 mei 2024


ONS GELOOF IN DE LAGE LANDEN - vijf dagen steden, kerken en kloosters
België en Luxemburg (en ietsje Duitsland)
Dag 1: Gent, Brugge en de abdij van Affligem,
Dag 2: Leuven, Mechelen en de abdij van Dendermonde,
Dag 3: Brussel,
Dag 4: de abdijen van Leffe en Orval en de stad Trier,
Dag 5: abdijen van Echternach (St. Willibrord!) en Clervaux en via Aken terug naar Rotterdam.
We denken aan twee hotels (bv. 3 nachten in/bij Leuven of Mechelen en 1 nacht ergens in Luxemburg).
We gaan uit van een (luxe) bus met chauffeur (vanuit Rotterdam), dus minimaal 20 deelnemers! 5x diner inclusief.
De kosten schatten wij (met 2-pers.kamer) op € 950 – 1200 p.p. Toeslag 1-pers.kamer ca. € 200

2. EEN VLIEG/BUSREIS KOMEND NAJAAR
Planning: in de periode van 7 tot 20 oktober 2024


A. HET HART VAN SPANJE - acht dagen naar Midden Spanje (Toledo, Madrid e.a.)
Toledo, met de wereldberoemde kathedraal (waar ook de Mozarabische Liturgie nog wordt gevierd). Avila, de stad van de Heilige Theresa en een middeleeuws centrum, Salamanca met o.m. de ‘tweeling kathedraal’. Segovia met het paleis en het grote Romeinse aquaduct, het kloosterpaleis El Escorial van koning Filips II. Madrid met het paleis, de musea, Plaza Mayor, de metro…… Plaatselijke gidsen. Hotels in Toledo, Salamanca en Madrid.
Vervoer (luxe) bus. 5x diner inclusief. De kosten schatten wij (met 2-pers.kamer) op € 1700 - 2000 p.p. Toeslag 1-pers.kamer ca. € 400.
of
B. PAULUSREIS GRIEKENLAND – acht dagen van Thessaloniki naar Athene
Thessaloniki, Filippi, aan de kust bij Athos, varen langs Athos, de Olympusberg, de wereldberoemde kloosters van Meteora, Athene en Korinthe….. Plaatselijke gidsen. Hotels in/bij Thessaloniki/Filippi, kustplaatsje bij Athos, bij de kloosters en Athene.
Vervoer (luxe) bus. 7x diner inclusief. De kosten schatten wij (met 2-pers.kamer) op € 1700 - 2000 p.p. Toeslag 1-pers.kamer ca. € 300.
of
C. DE EEUWIGE STAD ROME - zes dagen naar Rome en Assisi
Al vier keer organiseerden wij met groot succes deze reis. Alleen al het klooster-hotel vlakbij het Sint Pietersplein! Het is nu en ander hotel maar wel van ‘hetzelfde soort’ en ook vlakbij de Sint-Pieter. Wandelingen door de binnenstad (en een dag met de bus) met alle bezienswaardigheden, het klassieke Rome, de catacomben, het Vaticaan, de Sint Pieter, de Sint Jan van de Lateranen, de Maria Maggiore enz. enz. Ook een dag met de bus Italië in, naar Assisi, de stad van Franciscus en Clara.
Wellicht kunnen we weer vliegen van en naar Rotterdam. 5x diner inclusief. De kosten schatten wij (met 2-pers.kamer) op € 1200 - 1500 p.p. Toeslag 1-pers.kamer ca. € 250.

en/of

3. EEN GROTE STEDEN BUSREIS
Voorjaar 2025 (of i.p.v. reizen nr. 2 najaar 2024)


DE KEIZERSTEDEN - 12 dagen naar steden in Midden Europa
(Berlijn), Dresden, Praag, Bratislava, Boedapest, Wenen
Dag 1: Heenreis naar Berlijn
Dag 2: Berlijn
Dag 3: Berlijn - Dresden - Praag
Dag 4: Praag
Dag 5: Praag - Bratislava - Boedapest
Dag 6 en 7: Boedapest
Dag 8: Boedapest - Wenen
Dag 9 en 10: Wenen
Dag 11: Wenen - Zuid Duitsland
Dag 12: Terugreis naar Rotterdam
(luxe) bus met chauffeur (vanuit Rotterdam), dus minimaal 20 deelnemers! 12x diner inclusief.
De kosten schatten wij (met 2-pers.kamer) op € 1700 – 2000 p.p. Toeslag 1-pers.kamer ca. € 350
Alternatief: 10 daagse reis, zonder Berlijn, wel Dresden, Praag e.v. Uiteraard ook iets goedkoper.

Alle reizen minimaal 20 deelnemers!
We organiseren deze reizen met Drietour of een andere reisorganisatie.
Misschien is op deze reizen samenwerking met een of meer kerkgemeenschappen mogelijk?

Graag een reactie:
Als deze reis doorgaat, of als deze reizen doorgaan (en de kosten zijn zoals vermeld)
ga ik / gaan wij (indien geen tegenspoed) zeker / vrijwel zeker / misschien mee naar:
- België/Luxemburg
- Spanje
- Griekenland
- Rome
- Busreis Berlijn, Dresden v.v. 12 dagen najaar2024
- Busreis Dresden v.v. 10 dagen najaar2024
- Busreis Berlijn, Dresden v.v. 12 dagen voorjaar2025
- Busreis Dresden v.v. 10 dagen voorjaar2025

Uiteraard alles onder voorbehoud, niemand zit eraan vast. En je kunt zowel voor Spanje, als voor Griekenland, Rome en de grote stedenbustocht (zelfs voor alle reizen!) kiezen! Afhankelijk van de belangstelling en de mogelijkheden maken wij een keuze en komen we z.s.m. met een aanbod.

Bij voorbaat dank voor een reactie!

Met vriendelijke groet,
Co Elshout, secr. en reisleidingAantal deelnemers
min. 20, max. ca. 30Kosten:

klik hier om u aan te melden
OVERZICHT ACTIVITEITEN VANAF 1993
vanaf 1993
OVERZICHT ACTIVITEITEN “OECUMENISCHE ONTMOETINGEN ROTTERDAM”

1993

Vanaf januari overleg en voorbereidingen Albert Wennekes en Co Elshout: Project “DE SPIRITUALITEIT VAN HET CHRISTELIJKE OOSTEN” (onder auspiciën van het Laurenspastoraat en het Oecumenisch Laurensberaad)

De avonden in De Kubus bij de Laurenskerk waren (tot 1997) geïntegreerd in de dinsdagavondactiviteiten van het Laurenspastoraat, met gebruikelijk om 22.00 uur een afsluitend Avondgebed in een kapel van de kooromgang in de Laurenskerk. De oecumenische Vesperdiensten en Avondvieringen in de Laurenskerk waren diensten van het Laurenspastoraat, met bemiddeling van het Project c.q. de Stichting Oecumenische Ontmoetingen.

21/9v 6 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk: “De spiritualiteit van het Christelijke Oosten” m.m.v. pater Johan Meijer, pater Gabriël Münninghoff en pater A. Jacobs (RK Byz.), vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox)

7/11 H. Liturgieviering volgens de Byzantijnse ritus in de St. Dominicuskerk (Het Steiger), celebrant: pater Gabriël Münninghoff o.f.m. cap. (RK Byz.), koor RK Byzantijnse kapel Rotterdam o.l.v. Gerard van Kalken

20/11 Oecumenische Byzantijnse Vesperdienst in de Grote of St. Laurenskerk bij de opening van de tentoonstelling ‘Oosterse Kerken’, celebrant: pater Gabriël Münninghoff (RK Byz.), koor RK Byzantijnse kapel Delft o.l.v. Piet van de Meer

20/11v Tentoonstelling ‘Oosterse Kerken’ in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam, samengesteld in samenwerking met mw. E.P. Engelenberg (Russisch Orthodoxe Kerk Rotterdam)

1994

Verwijzingen naar de op zondag te bezoeken Russisch Orthodoxe kerk (Persijnstraat) Rotterdam (ontvangst mw. Engelenberg) en de RK Byzantijnse kapel (Hoflaan) Rotterdam (ontvangst dhr. Wennekes)

27/2 Bezoek met kerkdienst aan de RK Byzantijnse St. Johannes van Damascus-kapel in Tilburg

1/3v Week/midweek/dagtocht/weekend naar de Abdij van Chevetogne, België (met ontmoeting mgr. Bär)

24/3v 2 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk: “De beleving en de viering van het Paasfeest in de Russisch Orthodoxe kerk” m.m.v. vader Sergii Merks en mw. Engelenberg (Russisch Orthodox)

16/4 Bezoek met kerkdienst aan het Orthodoxe klooster van de H. Joannes de Doper in Den Haag

5/6 Bezoek met kerkdienst aan het Orthodoxe klooster van de H. Profeet Elia in St. Hubert

Onder auspiciën van het Oecumenisch Laurensberaad in juni en augustus overleg in De Kubus bij de Laurenskerk met pastores in Rotterdam (Rooms Katholiek, Oud Katholiek, Nederlands Hervormd, Russisch Orthodox, Gereformeerd) over steun aan oecumenische ontmoetingen in Rotterdam.

OECUMENISCHE ONTMOETINGEN (onder auspiciën van het Laurenspastoraat en het Oecumenisch Laurensberaad)

4/10v 3 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk (met aanbod maaltijd vooraf): “Hoe viert u en hoe beleeft u de viering van de H. Eucharistie / het H. Avondmaal?” m.m.v. pater Leo de Jong (RK) en ds. Jan Snijder (GK), vader Gregory Krasnozwetow (Russisch Orthodox) en pater Gabriël Münninghof (RK Byz.), pastoor Wietse van der Velde (OK) en ds. Eric Cossee (Rem.)

15/11v 2 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk: “Symboliek en gebeden en gezangen in de Byzantijnse Liturgie” m.m.v. mw. Engelenberg (Russisch Orthodox)

27/11 Oecumenische Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. vader Grigory Krasnotsvetow en vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox), pater Leo de Jong (RK), pastoor Wietse van de Velde (OK), Co Elshout en ouderling Govert Mulckhuijse (NH), koor Russisch Orthodoxe kerk Rotterdam o.l.v. Inna Krasnotsvetow

11/12 Oecumenische Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Ko Joosse (RK), ds. Willem Baan (NH), Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

1995

11/2 Dagtocht naar het Syrisch Orthodoxe klooster in Losser (Glanerbrug)

21/2 Avond in De Kubus bij de Laurenskerk: Forum over “De viering van de H. Eucharistie / H. Avondmaal” m.m.v. de inleiders bij deze serie (najaar 1994)

25/2 Dagtocht naar het Grieks Orthodoxe klooster in Asten

16/3v (2e) Weekend/reis (4 dagen) naar de Abdij van Chevetogne

21/3 Avond in De Kubus bij de Laurenskerk: “Het Ambt en het Sacrament, een orthodoxe visie” m.m.v. vader Grigory Krasnotsvetow en mw. Engelenberg (Russisch Orthodox)

26/3 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Schola Cantorum St. Laurentius (Eendrachtskerk) Rotterdam o.l.v. dhr. Schonk

10/4v (3e) 15 daagse reis naar Israël o.l.v. Ko Joosse (RK) en Co Elshout (NH), Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

7/5 Oecumenische Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. vader Grigory Krasnotsvetow en vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox), Co Elshout (NH), koor Russisch Orthodoxe kerk Rotterdam o.l.v. Inna Krasnotsvetow

15/6v (3e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

18/6 (2e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

26/9v 3 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk: “Ontstaan en ontwikkeling van het kerkelijk ambt” m.m.v. ds. Anton Lamping (NH), “De huidige stand van zaken in de oecumene” m.m.v. pastoor Wietse van der Velde (OK), “Mogelijkheden en onmogelijkheden, een balans” m.m.v. prof. Anton Houtepen

22/10 Oecumenische Byzantijnse Vesperdienst in de Laurenskerk, celebranten: pater Gabriël Münninghoff en pater Antonie Vriens (RK Byz.), koor RK Byzantijnse kapel Den Haag o.l.v. Caecilia Andriessen

26/10 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

31/10v 3 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk over de Synagogale Eredienst: “De dienst op Sabbath en Feest- en Gedenkdagen” en “De jaarkring van Feest- en Gedenkdagen” m.m.v. rabbijn Lody van der Kamp, “De Joodse wortels van de Christelijke Eredienst” m.m.v. prof. Rudolf Boon

12/12 Bezoek aan de (Orthodoxe) synagoge in Rotterdam

23/12 Kerstzangdienst in de Laurenskerk: “A Ceremony of Lessons and Carols” m.m.v. Rotterdams Jongenskoor o.l.v. Silvère van Lieshout, ‘Ars Vocalis’ o.l.v. Willem Blonk, het Rotterdams Philharmonisch Koperensemble, Laurensorganist Johann Th. Lemckert

In de folders en liturgiebladen wordt ook verwezen naar de andere oecumenische diensten van het Laurenspastoraat (o.m. Vesperdiensten op zaterdagnamiddag en zondagavond).

1996

28/1 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

10/2 Dagtocht naar de Oekraïens Orthodoxe kerk in Genk, België

25/2 Oecumenische Byzantijnse Vesperdienst in de Laurenskerk, celebranten: pater Gabriël Münninghoff en pater Antonie Vriens (RK Byz.), koor RK Byzantijnse kapel Den Haag o.l.v. Caecilia Andriessen

7/3v (4e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

23/3 (5e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

24/3 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

5/4 Gregoriaanse Nachtwake (“De Donkere Metten”) op de Goede Vrijdag in de Laurenskerk m.m.v. speciaal samengestelde Schola Cantorum o.l.v. Ben Odijk

28/4 Oecumenische Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. vader Grigory Krasnotsvetow en vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox), Co Elshout (NH), koor Russisch Orthodoxe kerk Rotterdam o.l.v. Inna Krasnotsvetow

26/5 Oecumenische Gregoriaanse Vesperdienst Pinksterzondag in de Laurenskerk m.m.v. pastoor Chris Bergs (RK), Co Elshout (NH) en de Schola Cantorum St. Laurentius (Eendrachtskerk) Rotterdam o.l.v. dhr. Schonk

1/10v 5 Avonden in De Kubus bij de Laurenskerk: “De Messias-verwachting bij Joden en Christenen” m.m.v. ds. Wim Verhoef, rabbijn Lody van der Kamp, vader Ignatii Lokhof, rabbijn Menno ten Brink, ds. Hiele Steendam

14/10v (4e) 15 daagse reis naar Israël o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

27/10 Oecumenische Byzantijnse Vesperdienst in de Laurenskerk, celebrant: pater Gabriël Münninghoff (RK Byz.), koor RK Byzantijnse kapel Den Haag o.l.v. Grogory Sarolea

24/11 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

22/12 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

In 1996 is een bestuur gevormd, 12 december eerste vergadering, met vijf leden: Albert Wennekes (voorzitter), Co Elshout (secretaris), Henk de Regt (penningmeester), Jan Folst, Govert Mulckhuijse. In 1998 kwam Nel Moorlag erbij. Het bestuur is oecumenisch samengesteld (Rooms Katholiek, Oud Katholiek, Nederlands Hervormd, Russisch Orthodox). Omdat er nogal wat geld omgaat (bv. huur busjes bij de excursies en kloosterweekenden), is er ook gewerkt aan een stichtingsvorm.

1997

5/1 Oecumenische Viering van het hoogfeest van de Openbaring van de Heer (Epifanie/Theofanie) volgens de Byzantijnse ritus (de “Goddelijke Liturgie van de Heilige Johannes Chrysostomos”) in de Grote of St. Laurenskerk, celebrant: pater Gabriël Münninghoff (RK Byz.), verwelkoming en inleiding: Co Elshout (NH), Koor RK Byzantijnse kapel Rotterdam en Delft o.l.v. Gerard van Kalken

STICHTING OECUMENISCHE ONTMOETINGEN ROTTERDAM
30 januari 1997 is de stichting een feit. De eigen activiteiten, zoals de excursies, reizen en kloosterweekenden, zijn hiermee zelfstandig geworden, maar de kerkdiensten in de Laurenskerk zijn diensten van het Laurenspastoraat. De stichting heeft o.m. als doelstelling: "Het geloofsgoed van de verscheidene denominaties bij een groter publiek onder de aandacht brengen, het kweken van een oecumenische instelling bij de Christenen en het bevorderen van een verzoening tussen de Christenen. Door de diverse activiteiten leren de deelnemers elkaars geloofsbeleving kennen en hebben zij de mogelijkheid de eigen geloofstraditie te verdiepen of te verbreden. De contacten betreffen zowel Katholiek als Protestants als ook Orthodox.” De avonden worden nu gehouden (op donderdag) in De Heuvel (Centrum SoW-jeugdwerk / jeugdwerkadviesbureau, Grotekerkplein 5).

26/1 Oecumenische Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. vader Grigory Krasnotsvetow en vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox), Co Elshout (NH), koor Russisch Orthodoxe kerk Rotterdam o.l.v. Inna Krasnotsvetow

28/2v (6e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

15/3 (4e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

16/3 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

28/3 (2e) Gregoriaanse Nachtwake (“De Donkere Metten”) op de Goede Vrijdag in de Laurenskerk m.m.v. speciaal samengestelde Schola Cantorum o.l.v. Ben Odijk

13/4 Oecumenische Byzantijnse Vesperdienst in de Laurenskerk, bij gelegenheid van de “Peter de Grote Manifestatie”, celebranten: vader Grigory Krasnotsvetow en vader Ignatii Lokhorst (Russisch Orthodox), verwelkoming en inleiding: Co Elshout (NH), koor Russisch Orthodoxe kerk Rotterdam o.l.v. Inna Krasnotsvetow

25/5 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Schola Cantorum St. Laurentius (Eendrachtskerk) Rotterdam o.l.v. dhr. Schonk

22/6 Gregoriaanse Vesperdienst in de Laurenskerk m.m.v. Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht o.l.v. Ben Odijk

3/10v (7e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

13/10v (5e) 15 daagse reis naar Israël o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

Medio 1997 beëindigt het Laurenspastoraat de samenwerking. De Stichting Oecumenische Ontmoetingen Rotterdam is daardoor niet langer onder auspiciën van het Laurenspastoraat en het Oecumenisch Laurensberaad en niet meer betrokken bij de (oecumenische) kerkdiensten in de Laurenskerk.

6/11v 5 Avonden in De Heuvel i.s.m. “Jeugd en Kerk” (SoW-jeugdwerk) Rotterdam: “Kerk en Spiritualiteit” m.m.v. ds. Wim Verhoef, pater Leo de Jong, vicaris Verbakel (RK), prof. Anton Houtepen, ds. Hans Stolp

1998

13/3v (8e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

21/3 Bezoek aan de tentoonstelling van Syrische ikonen in het Museum voor Volkenkunde in Rotterdam

28/3 (5e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

23/4v 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

9/5 Dagtocht naar Gent met o.m. bezoek aan de Orthodoxe communauteit van de Heilige Andreas

5/6v (9e ) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

28/7 10 daagse jongeren-ontmoetingsreis naar Israël en de Palestijnse gebieden o.l.v. Co Elshout, “Jeugd en Kerk” (SoW-jeugdwerk) Rotterdam i.s.m. Makor Reizen, Ridderkerk

6/10v (6e) 15 daagse reis naar Israël o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

23/10v (10e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

27/10v 2 Avonden in De Heuvel: “De betekenis en de meditatieve beleving van ikonen” m.m.v. pater A. Jacobs

17/11v 3 Avonden in De Heuvel: “Heilige Maria, Maagd, Moeder Gods” m.m.v. vader Serafim Snepvangers (Russisch Orthodox), ds. Wim Verhoef, mgr. Wirix (OK)

1999

13/2 Bezoek met kerkdienst aan de Grieks Orthodoxe kerk in Rotterdam

12/3v (11e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

15/4v (2e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

24/4 Dagtocht naar het Grieks Orthodoxe kloosters in St. Hubert en Asten

28/4v (7e) 15 daagse reis naar Israël o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

28/5v Weekend naar de St. Adelbert-abdij van Egmond

11/6v (12e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

5/10v 10 daagse pelgrimagereis naar Israël en de Palestijnse gebieden (met speciaal bezoek aan oosterse kloosters) o.l.v. pater Antonie Vriens en Co Elshout i.s.m. Makor Reizen, Ridderkerk

4/11v 4 Avonden in De Heuvel: “Spiritualiteit 2000 na Christus” m.m.v. ds. Hans Visser, mgr. Wirix OK), abt Gerard Mathijsen (Abdij van Egmond), Leo van Leijsen (RK Vereniging voor Oecumene)

5/11v (13e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

Albert Wennekes draagt per 01.01.2000 het voorzitterschap over aan Jan Folst. Albert Wennekes wordt daarbij benoemd tot ‘erevoorzitter’.

2000

18/2v (14e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

1/4 Bezoeken aan de Zweedse, de Noorse, de Deense en de Engelse kerk in Rotterdam

11/5v (3e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

25/8v (2e) Weekend naar de St. Adelbert-abdij van Egmond

2/12v 5 Avonden in De Heuvel: “Muziek van pure stilte”, inleiding in de mystiek vanuit onze Christelijke traditie m.m.v. pater Leo de Jong o.p.

27/10v (15e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

24/11v (3e) Weekend naar de St. Adelbert-abdij van Egmond

2001

Erevoorzitter Albert Wennekes treedt uit het bestuur (statutair bij leeftijd 75 jaar) maar blijft aan als adviseur.

16/3v (16e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

26/4v (4e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

21/5v 10 daagse reis naar Rusland (Moskou, Sergiev Possad, Petersburg) o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

19/10v (17e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

30/10v 2 Avonden in De Heuvel: “De ontwikkeling van de Byzantijnse Mystiek” m.m.v. dr. A.J. Langeler (Oost-Europa-instituut Amsterdam)

3/11 Oecumenische Ontmoetingen-zaterdag in De Heuvel: “Katholiek maar niet altijd Rooms” forum m.m.v. pater Leo de Jong (RK), pastoor Wietse van der Velde (OK), ds. Anton Lamping (NH), vader Sergi Merks (Russisch Orthodox)

9/11v (4e) Weekend naar de St. Adelbert-abdij van Egmond (o.l.v. Nel Moorlag)

9/11v (18e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne (o.l.v. Co Elshout)
22/11v 2 Avonden in De Heuvel: “Muziek van pure stilte”, een vervolg, m.m.v. pater Leo de Jong

2002

15/3v (19e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

21/3 Avond in De Heuvel: “De Christenen van Ethiopië” m.m.v. Leo van Leijsen (RK Vereniging voor Oecumene)

18/4v (5e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

20/5 (2e) 10 daagse reis naar Rusland (Moskou, Sergiev Possad, St. Petersburg) o.l.v. Co Elshout, Interkerkelijke Reis-Organisatie (IRO), Driebergen

7/11v 4 Avonden in De Heuvel: Najaarslezingen: “De (Protestantse) (her)ontdekking van de liturgïe” m.m.v. Co Elshout (NH), “Het Alexandrijns Christendom” m.m.v. Leo van Leijsen (RK Vereniging voor Oecumene), “Het Keltische Christendom” m.m.v. pater Leo de Jong (2 avonden)

10/11 Bezoek met kerkdienst aan de Eritrese H. Liturgieviering in de Pauluskerk in Rotterdam

24/11 Bezoek met kerkdienst aan de Koptische Kerk in Amsterdam (en “Onze Lieve Heer op zolder” en St. Nicolaaskerk)

6/12v (20e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2003

24/1v (21e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

27/3v 3 Avonden in De Heuvel: Voorjaarslezingen: “Monastiek leven in de Reformatie’ m.m.v. Hans Koster (NH), “Ierland en het Keltisch Christendom’ m.m.v. pater Leo de Jong “De Roemeens-Orthodoxe Kerk” m.m.v. Leo van Leijsen (RK Vereniging voor Oecumene)

4/4v (22e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

12/4 Bezoeken aan de Rooms Katholieke Kathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth, de Oud Katholieke Paradijskerk en de Nederlands Hervormde Grote of St. Laurenskerk (met Palmpasenvesperviering) in Rotterdam

24/4v (6e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

14/6 Voorontmoeting in De Heuvel reis naar Ierland

5/7 (6e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

15/7v 11 daagse reis naar “Keltisch Ierland” o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Drieberge
n
11/10 Voorontmoeting in De Heuvel reis naar Ethiopië

30/10v 15 daagse reis naar “Orthodox Ethiopië” o.l.v. Co Elshout, i.s.m. Makor Reizen, Ridderkerk

28/11v (23e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

12/12v Weekend (4 dagen) Parijs met de Thalys (Jubileum: 10 jaar Oecumenische Ontmoetingen) met bezoeken aan o.m. de Russische Orthodoxe kerk, diverse kerken en de Fraternités de Jérusalem

2004

Inmiddels is Nel Moorlag uit het bestuur gegaan en Henk Ermers erin gekomen. De avonden worden nu in Het Steiger gehouden (Rotterdamse naam voor de Sint Dominicuskerk aan het Hang) i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit.

(voorjaar 2004 geen activiteiten)

25/9 (7e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

11/10v 2 Avonden in Het Steiger: “Rome, West Europa in een notendop” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

24/10 Bezoek met kerkdienst aan de nieuwe Russisch Orthodoxe kerk in Rotterdam

6/11v 6 daagse reis naar Rome en Assisi o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

2005

(Door omstandigheden Weekend naar de Abdij van Chevetogne afgelast)

23/3 Avond in de St. Jan/Visitatiekerk in Schiedam: “De godsdienstige tradities in Libanon, in het bijzonder die van de Druzen” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. Imad Hamdan (Libanon Vakanties)

6/4v 3 Avonden in Het Steiger: “De bakermat van het Europese Christendom in het huidige Turkije” (Op zoek naar de bronnen van ons geloof) i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

7/4v (7e) 5 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny)

24/4 Bezoek met kerkdienst aan de RK Chaldeeuwse Liturgieviering in de St. Bavokerk, Rotterdam-Zuid

26/4v 15 daagse reis naar Turkije (o.m. Cappadocië, Efese, Bursa, Istanbul) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en Makor Reizen, Ridderkerk

27/5v (24e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

4/6v 8 daagse reis naar Libanon o.l.v. Co Elshout, i.s.m. Imad en Wilhelmina Hamdan (Libanon Vakanties, Vlaardingen)

(najaar 2005 geen activiteiten)

2006

17/3v (25e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

1/4 (8e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne

27/9v 4 Avonden in Het Steiger: “Woestijn wijsheid –Thora, Bijbel, Koran – Woestijnvaders, Kopten, Moslims” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

27/10v 15 daagse reis naar Jordanië en Egypte (“Mozesreis” omgekeerd: “Eliareis”) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en Makor Reizen, Ridderkerk

18/11v (26e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2007

Voorjaar 2007 komt George Bruinaars in het bestuur.

18/2 Bezoek met kerkdiensten aan de Grieks Orthodoxe en Russisch Orthodoxe kerk in Rotterdam, i.s.m. het Project ”Veelkleurige Religies Rotterdam”

16/3v (27e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

19/5 “Dag van bezinning en gebed” (zaterdag) in Het Steiger: “Wacht houden bij het wezenlijke” i.s.m. de parochie van het Steiger en het Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

9/10v 2 Avonden in Het Steiger: “De Byzantijnse traditie en liturgie, overgankelijke schoonheid of….?” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong, Co Elshout en Henk de Regt

20/10v 8 daagse reis naar “Orthodox Bulgarije” o.l.v. pater Leo de Jong (RKK), Co Elshout (PKN), Henk de Regt (Russisch Orthodox), i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en Straso Tanaskoski (InterBalkan Vakanties, Rotterdam)

8/11 (9e) Dagtocht naar de Abdij van Chevetogne, speciale tocht (o.l.v. Co Elshout) voor de kerkvrijwilligers van het St. Franciscus Gasthuis en verpleeghuis Schiehoven in Rotterdam

16/11v (28e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2008

In januari 2008 gaat Henk Ermers uit het bestuur.

28/3v (29e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

11/4v 5 daagse reis naar Byzantium/Constantinopel/Istanbul: “De betovering van het Oosten” o.l.v. Co Elshout, i.s.m. Makor Reizen, Ridderkerk

24/4v 7 daagse hotelreis naar het oecumenisch klooster in Taizé (8e keer) en Zuid-Bourgondië (o.m. Cluny), en (via Genève en Lausanne) het protestantse vrouwenklooster van Grandchamp in de Jura, Zwitserland

26/5v 2 Avonden in Het Steiger: “Op (be)zoek naar de Anglicaanse kerk” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong
31/5 Bezoek aan de Engelse (Anglicaanse) kerk in Rotterdam

5/6v 8 daagse Kathedralenreis naar Engeland (o.m. York, Coventry, Londen, Canterbury) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

25/10 (2e) “Dag van bezinning en gebed” in Het Steiger: “Het Dominicaanse engagement” i.s.m. het de parochie van het Steiger en het Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong en Karin Bornhijm o.p.

7/11v (30e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

12/12v Weekend (4 dagen) naar de priorij van Schoten (bij Antwerpen), met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Harry Sterenberg, diaken Frits Aarts, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Hendrik de Regt

2009

13/2v (31e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2/5 (3e) “Dag van bezinning en gebed” in Het Steiger: “Stilte….” i.s.m. het de parochie van het Steiger en het Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. ds. Hermie Hummel en pater Leo de Jong

25/9v (2e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Hendrik de Regt

21/10v 2 Avonden in Het Steiger: “Op reis naar de bronnen van onze West-Europese Christelijke cultuur” (voor de reis naar Rome) i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

23/10v (32e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

7/11v (2e) 6 daagse reis naar Rome en Assisi o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

21/11 (4e) “Dag van bezinning en gebed” in Het Steiger: “Geloven in de stad” i.s.m. het de parochie van het Steiger en het Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. ds. Hermie Hummel en pater Leo de Jong

2010

12/2v (33e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

19/4v (Reis naar Libanon en Damascus op het laatste moment afgelast i.v.m. de aswolk uit IJsland)

3/6 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Santiago i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

10/6v 15 daagse reis langs kathedralen, kerken en kloosters, Taizé en Lourdes, naar Santiago de Compostella o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

24/9v (3e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

22/10v (33e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2011

11/3v (34e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

15/2v 2 Avonden in Het Steiger: “Met de pelgrimsweg in het hart” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

6/9 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar de Griekse eilanden i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

15/9v 15 daagse reis naar de Griekse eilanden Kos (en Nissiros), Patmos, Rhodos o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

7/10v (4e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

21/10v (35e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2012

24/2v (36e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

16/4v 12 daagse reis naar Georgië en Armenië o.l.v. Co Elshout, i.s.m. de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

Medio 2012 gaat Hendrik de Regt uit het bestuur en wordt George Bruinaars penningmeester.

25/9 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar de Griekse eilanden i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

4/10v 12 daagse reis naar de Griekse eilanden Kreta en Santorini o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

26/10v (5e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

9/11v (37e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2013

1/3v (38e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

15/4 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Malta i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

24/4v 8 daagse reis naar Malta o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

18/9 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Andalusië i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

1/10v 10 daagse reis naar Zuid-Spanje: Andalusië o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

25/10v (6e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

8/11v (39e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2014

7/2v (40e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

21/3 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Rome i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

29/3v (3e) 6 daagse reis naar Rome en Assisi o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

19/9 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de Grote Balkan-reis i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit m.m.v. pater Leo de Jong

1/10v 15 daagse Grote Balkan-reis: Servië, Macedonië, Albanië, Kosovo, Montenegro, Kroatië, Bosnië, Slovenië o.l.v. Co Elshout, i.s.m. Straso Tanaskoski (InterBalkan Vakanties)

7/11v (7e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

20/11v (41e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2015

Na 20 jaar verzending van de informatiebulletins over de post (doorgaans voorjaar en najaar) is nr. 42 “Voorjaar 2015” de laatste, hierna gaat (vrijwel) alles digitaal.

10/4v (42e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

11/5 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Cyprus i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

28/5v 8 daagse reis naar Cyprus (ook Noord Cyprus) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Driebergen

24/9v (8e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

20/11v (43e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2016

1/4v (44e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

9/6 Voorontmoeting en inleiding in het Steiger voor de reis naar “Spiritueel Schotland” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

16/6v 8 daagse reis naar Noord-Engeland en Schotland (o.m. Iona) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Woerden

7/10v (9e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Henk Zonderland

18/11v (45e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2017

21/4v (46e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

9/5 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar “Spiritueel Ierland” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

16/6v 8 daagse reis naar Ierland o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Alphen a/d Rijn

29/7 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Rusland i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit

3/9v 11 daagse reis naar Rusland (Cruise Moskou – St. Petersburg) o.l.v. Co Elshout, i.s.m. de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Alphen a/d Rijn

29/9v (10e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op deze zaterdag geen Byzantijnse Liturgieviering maar een “Gedachtenis” in de Byzantijnse kapel, samen met de zusters, voor priester Karel Eilers (tot 2015 ‘rector’ bij dit klooster), 24/9 overleden, en dirigent Henk Zonderland (zou ook nu weer dirigeren), 21/9 plotseling overleden.

9/10 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Rome i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

28/10v (4e) 6 daagse reis naar Rome en Assisi o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Alphen a/d Rijn

10/11v (47e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2018

Voorjaar 2018 gaat Jan Folst uit het bestuur en wordt Govert Mulckhuijse voorzitter.

20/4 (48e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

8/5 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar de Griekse eilanden en Efese i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

22/5v 8 daagse reis naar de Griekse eilanden Samos en Patmos en Turkije (Efese) o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Alphen a/d Rijn

18/9 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar “Orthodox Macedonië” en “Islamitisch Albanië” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. pater Leo de Jong

25/9v 8 daagse reis naar Macedonië en Albanië o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout, i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en Straso Tanaskoski (InterBalkan Vakanties)

26/10v (11e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Dolf Bruinsma

15/11v 2 Avonden in Het Steiger: “De Moderne Devotie” i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. Mink de Vries (Stichting Thomas à Kempis)

23/11v (49e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2019

21/2v 2 Avonden in Het Steiger: “De Moderne Devotie” (vervolg) i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit en m.m.v. Mink de Vries (Stichting Thomas à Kempis)

13/4 Jubileumviering (zaterdag) in Het Steiger, samen met het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit (beide instellingen 25 jaar), m.m.v. Père Cyrille (monnik van de Abdij van Chevetogne), boekpresentatie Leerhuis en onze presentatie “Oecumene in en vanuit Rotterdam”, Oecumenische Byzantijnse Vesperviering vóór Palmzondag, celebrant: vader Paul Brenninkmeijer, diaken Iwan Osewijer, acoliet George Bruinaars, overweging: pater Leo de Jong, overige pastores: pr. Govert Mulckhuijse, Co Elshout, m.m.v. koor Byzantijnse Kapel, Utrecht o.l.v. Gerard van Kalken

26/4v (50e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2/5 Voorontmoeting en inleiding in Het Steiger voor de reis naar Rhodos i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit m.m.v. pater Leo de Jong

8/5v 8 daagse reis naar de Griekse eilanden Rhodos en Symi o.l.v. pater Leo de Jong en Co Elshout i.s.m. het (Steiger) Leerhuis Spiritualiteit (20e gezamenlijke reis) en de interkerkelijke reisorganisatie Drietour, Alphen a/d Rijn

Op deze reis overlijdt op 13 mei plotseling pater Leo de Jong o.p.

25/10v (12e) Weekend naar de priorij van Schoten, met op zaterdag een RK Byzantijnse Liturgieviering, celebrant: vader Jan Kaandorp, diaken Wim Tobé, acoliet George Bruinaars, koor (zusters e.a.) o.l.v. Dolf Bruinsma

29/11v (51e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2020 geen activiteiten i.v.m. covid-epidemie

2021

29/10v (52e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2022

22/4v (53e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

29/10v (54e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2023

11/3v (55e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

30/5v 5-daagse Luther/Bach-busreis naar het oosten van Duitsland (o.m. Eisenach, Wartburg, Gotha, Erfurt, Weimar, Leipzig, Wittenberg, Eisleben) o.l.v. Co Elshout

21/10v (56e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

2024 (planning)

5/4v (57e) Weekend naar de Abdij van Chevetogne

Aantal deelnemers


Kosten:

klik hier om u aan te melden
KLOOSTERWEEKENDEN CHEVETOGNE
voorjaar en najaaar 2024
DE ABDIJ VAN CHEVETOGNE EN DE BYZANTIJNSE TRADITIE
LANG WEEKEND: VIER DAGEN (van vrijdagmorgen tot en met maandag-namiddag) voorjaar: Beloken Pasen, vrijdag 5 t/m maandag 8 april, najaar (oktober of november): data staan nog niet vast.De Benedictijner abdij in de Belgische Ardennen, waar de monniken naast hun eigen Latijnse traditie ook de Byzantijnse onderhouden. Allereerst is er de rust van het klooster en de natuur. Daarnaast zijn er altijd de boeiende gesprekken met de monniken en met elkaar. Verder kunt u informatie opdoen over het klooster, het kloosterleven, de liturgie, de Byzantijnse traditie, het Christelijke Oosten en de oecumene. Maar voor de meeste mensen staat voorop de soms bijna bovenaardse zang van het Byzantijnse monnikenkoor, een spirituele ervaring als een geschenk van een grote traditie.

Het programma voorziet in informatie, toelichtingen, rondleiding, lezingen en gesprekken. Maar er is ook gezelligheid! Vanzelfsprekend heeft u alle gelegenheid de diensten bij te wonen in de twee kerken, de Westerse en de Oosterse. Er zijn dus activiteiten maar er zijn ook voldoende mogelijkheden te wandelen en anderzijds te ontspannen. Reis- en gespreksleiding: Co Elshout.

Kosten: € 265,-. Inbegrepen: de reis per minibus, logies, alle maaltijden van de middagmaaltijd op de dag van aankomst tot en met de (warme) middag- maaltijd op de dag van vertrek, zelfs de gift voor het klooster (voor lezingen e.d.). NB De mannen logeren in het gastenverblijf van het klooster, de dames en de echtparen en andere combinaties in het gastenverblijf in de dependance "Béthanie". Extra kosten voor als u het treft: een kamer met wc en douche (NB beperkt beschikbaar) € 5 per nacht, dus € 15. Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal ca. 20. De capaciteit is beperkt!

Een waarschuwing: in de dependance "Béthanie" is zeer beperkt plaats op de begane grond en de meeste kamers bevinden zich op de 2e etage en er is geen lift. Bovendien: "Béthanie" bevindt zich op ca. 400 m. loopafstand van de kerken en het hoofdgebouw. In het klooster zelf is wèl een lift. Wij vertrekken op vrijdagmorgen van Rotterdam Centraal om 08.00 uur, zodat we met een koffiestop om ca. 11.30 uur aankomen in Chevetogne. Voor de terugreis vertrekken wij maandagmiddag (na de middagmaaltijd) om 14.30 uur, om ca. 18.00 uur terug te zijn in Rotterdam.Aantal deelnemers
min. 8 / max. ca. 20

Kosten:
Chevetogne: Kamer zonder toilet/douche EUR 265,--
Kamer met toilet/douche EUR 280,--

klik hier om u aan te melden
Klik hier voor een printervriendelijke versie van deze pagina   Deze pagina is op 1-Jan-1970 1:00 aangepast