reizen

ALLERHEILIGEN IN ROME
28 oktober - 2 november 2017
ROME EN ASSISI, 28 OKTOBER – 2 NOVEMBER 2017

ROME; KLASSIEK, KERK EN STAD, PLEINEN, KERKEN EN PALEIZEN
EN ASSSISI, STAD VAN H.H. FRANCISCUS EN CLARA

Reis in samenwerking met Het Steiger-Leerhuis Spiritualiteit en DrieTour ReizenRegelmatig krijgen we de vraag: gaan jullie nog een keer naar Rome?
Al drie keer zijn we succesvol met een zesdaagse reis naar Rome geweest, waaronder steeds één dag naar Assisi.
Vooral het verblijf in "Madri Pie" (200 m. van het Sint-Pietersplein) was altijd een sterke troef.
We houden er in het programma rekening mee, dat zowel nieuwe deelnemers als "herhalers" goed aan hun trekken komen.
En uiteraard zijn er ook mogelijkheden zelf iets te ondernemen, naast of in de plaats van ons programma.

Vliegschema NB VIA ROTTERDAM AIRPORT:
za. 28 okt. Transavia 6035 Rotterdam 06:55 – Rome 09:10
do. 2 nov. Transavia 6038 Rome 20:30 – Rotterdam 22:55


We verblijven in Residenza Madri Pie, een mooi kloosterhotel vlakbij het Sint Pieterplein (ca. 200 m!). We zijn daar op basis van logies/ontbijt (de zusters, die in een deel van het complexs wonen, zorgen voor het ontbijt, terwijl de receptie professionele hotelservice biedt). De kamers zijn keurig en schoon en beschikken over douche/toilet. Er is ook een eigen kapel. Vanuit de kamers heb je uitzicht op een typisch Italiaans straatje of op de bijbehorende tuin (waar je heerlijk kunt zitten) en op de koepel van de St. Pieter.

- zes dagen Rome, waaronder één dag naar Assisi, met 5 nachten in "Madri Pie"
- eigen bus voor transfers en excursies
- vertrek zaterdag 28 oktober, terug donderdag 2 november
- het diner wordt steeds gezamenlijk gebruikt in een restaurantje in de buurt bij het Vaticaan
- minimum aantal deelnemers 20 (max. voorlopig 25)
- reis(bege)leiding: pater Leo de Jong en Co Elshout
- ANVR, SGR-garantie, Calamiteitenfonds e.d.

Reissom: € 997,00
Inclusief: vliegreis, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, ruimbagage ad. 23 kg.
vervoer ter plaatse, verblijf in Residenza Madri Pie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt,
diner in lokale restaurants, de meeste entreegelden en fooien.
Niet inbegrepen: reisverzekering (€ 11,52) en annuleringsverzekering (6,65 % van de reissom), lunches, drankjes e.d.
Ook is niet inbegrepen entree Museum Vaticaan.
Toeslag 1-persoonskamer: € 100,00


EEN (VOORLOPIG) OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA:

Zaterdag en zondag blijven we op loopafstand. Ieder kan zaterdag, nadat we ons hebben geïnstalleerd, de omgeving verkennen en wellicht is het toch nog goed weer en is een terrasje een goed begin! Ook is er gelegenheid te lunchen in de omgeving. Er zijn genoeg restaurantjes! ’s Middags gaan we natuurlijk eerst naar het Sint Pietersplein; een eerste of een hernieuwde kennismaking! Dan is er het aanbod van een wandeling, zo ook op zondagmiddag. We bieden verscheidene mogelijkheden aan in duur en afstand. Wat is er te zien? Een kleine selectie: de Engelenburcht en de Tiber en het mooiste plein: Piazza Navone. Het Pantheon staat in dezelfde buurt. En wie verder mee wil: via nog wat prachtige kerken naar de Trevi fonteinen en de Spaanse Trappen en terug langs de Tiber. Wat bijvoorbeeld ook kan: naar de kerken met de schilderijen van die ‘vreemde’ schilder Caravaccio.

We dineren elke avond in een restaurantje vlakbij het plein, waarna we het geheel verlaten Sint Pietersplein weer passeren op weg naar huis.

Zondagmorgen is er gelegenheid de (Nederlandse) viering in de Kerk der Friezen (naast het Sint Pietersplein) bij te wonen en om twaalf uur op het plein het pauselijk Angelus. Dan is er vrije tijd, bijvoorbeeld ergens lekker lunchen! ’s Middags dus het vervolg van de wandellingen (of wie dat liever wil: vrije tijd!).

Maandagmorgen gaan we met onze eigen bus naar de San Clemente (met ondergrondse resten van de vroeg-christelijke kerk en een Romeinse tempel), en dan voor wie het nog niet heeft gezien (of het nog een keer wil zien): het Forum Romanum en het Colosseum of met de andere groep naar de Aventijn, met de Santa Sabina en - wie weet? - het hoofdklooster van de Dominicanen. Ten slotte gaan we met de bus, terwijl we onderweg nog meer van Rome zien, naar de Via Appia en de Catacomben van St. Callistus.

Dinsdag 31 oktober: dagtocht naar Assisi, de middel-eeuwse stad van Franciscus en Clara, schitterend gelegen in de bergen, ongeveer 200 km. van Rome. We bezoeken in Assisi o.m. het klooster van Clara en de San Francesco-basiliek en de Santa Maria degli Angeli.

Woensdag 1 november is een vrije dag (met wel ‘s morgens een inleiding over ‘Het Vaticaan’), vooral om naar het Vaticaan te gaan, bv. naar de Sint Pieter, het Vaticaans Museum, de top van de koepel. Wellicht is er een ”Pausmis” op “Allerheiligen. Ook is er zo mogelijk een aanbod van een alternatief in de middag, waarbij we denken aan de prachtige Ara Pacis - tempel van de vrede - van keizer Augustus, 2000 jaar oud, aan de Tiber.

Donderdag 2 november, de laatste dag, is traditioneel voor de grote basilieken, met de koffers in de bus gaan we naar de St. Jan van de Lateranen en de Scala Sancta en de oude Doopkapel, de St. Maria Maggiore (en nog een schitterende kerk daar vlakbij) en de St. Paulus buiten de muren. Daarna rijden we in de namiddag naar de luchthaven.

Ten slotte: er is alle ruimte voor eigen interesses en bezoeken die niet op het programma staan.

Gaat u mee of heeft u belangstelling?
Laat het ons weten, dan ontvangt u binnenkort een informatiepakket, met ook inschrijvingsformulieren.

Er zijn 25 stoelen en bedden gereserveerd, dat lijkt veel, maar de vorige keren naar Rome ging het snel, en het is niet zeker of en hoeveel we er nog bij kunnen krijgen.
010-4220471 / mail@oecumont.nl

Aantal deelnemers
min. 20, max. ca. 30

Kosten:
€ 997
klik hier om u aan te melden
KELTISCH, SPIRITUEEL, NATUURLIJK IERLAND
18 -25 mei 2017
REIS NAAR IERLAND, 18 - 25 MEI 2017

GAAT U MEE OP REIS NAAR "KELTISCH IERLAND"?

Weer een reis van onze stichting samen met het Leerhuis Spiritualiteit bij "Het Steiger" (citykerk St. Dominicus) in Rotterdam! Na vele eerdere bestemmingen was vorig jaar ons oog gevallen op Schotland. In verlengde van die prachtige reis vorig jaar, is nu de wens naar voren gekomen voor een reis naar Ierland. In 2003 bezochten we al eens (met een grote groep!) Ierland, m.n. het zuiden en midden. Nu gaan we meer naar het midden en het oosten. In samenwerking met de interkerkelijke reisorganisatie DrieTour Reizen (ANVR, SGR, alle garanties), hebben we een achtdaagse reis georganiseerd. Wij zien graag veel, wij zijn zeer geïnteresseerd in het land en de mensen, de cultuur en de godsdienst, maar we zijn ook altijd heel gezellig met elkaar uit.

IERLAND, HET HARTLAND VAN DE KELTISCHE BESCHAVING

“Om iets van de Keltisch Christelijke cultuur te begrijpen, moet men zich allereerst realiseren, dat Ierland en Schotland de enige gebieden (in Europa) waren, waar het Christendom zich ontwikkelde BUITEN het Romeinse rijk en de Romeinse invloed. Zij was dus minder gevoelig voor de stijl, waarop de Rooms Katholieke kerk haar structuur en haar spiritualiteit ontwikkelde, ook al kwam het nooit tot een scheuring. De Keltische kerk werd ANDERS.” (pater Leo de Jong, o.p.)


Reissom: € 1.379,00.
Inclusief: vliegreis, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, ruimbagage, logies, ontbijt en diners, entrees, fooien. Niet inbegrepen: lunches, drankjes e.d., reisverzekering (€ 21,12) en annuleringsverzekering (6,65 % van de reissom). Toeslag: 1-persoonskamer: € 190,00

Vluchten met Aer Lingus:vertrek Schiphol 18 mei 13.10, aankomst Schiphol 25 mei 20.00 uur.
Alle vervoer, logies, ontbijt, diners en entrees inbegrepen.
Eigen bus voor de transfers en de excursies.
Informatie over de geschiedenis en de spiritualiteit van het Keltische Ierland.
Minimum aantal deelnemers 20 (maximaal ca. 30)
Reis(bege)leiding: Leo de Jong o.p. en Co Elshout
ANVR, SGR-garantie, Calamiteitenfonds e.d.

KELTISCH, SPIRITUEEL, NATUURLIJK IERLAND

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

donderdag 18 mei:
Rechtstreekse vlucht Amsterdam (Schiphol) – Dublin per Aer Lingus. Na aankomst per touringcar naar ons hotel in het centrum van Dublin. Gelegenheid voor een eerste verkenning van deze boeiende stad. Diner in het hotel.
vrijdag 19 mei:
Een tour per bus door Dublin, met bezoek aan o.m de St. Patricks Cathedral en de Christchurch Cathedral, Trinity College met het "Book of Kells". Aan het eind van de middag doorreis naar ons hotel in Meath. Diner in het hotel.
zaterdag 20 mei:
De dag begint met een bezoek aan Monasterboice, in de vroege middeleeuwen als klooster gesticht. Nu is de plaats vooral bekend om de talrijke Keltische kruizen die er te vinden zijn.
Vervolgens gaan we naar Mellifont Abbey, de eerste Cisterciënzer abdij in Ierland, gelegen aan de rivier de Mattock. De abdij floreerde tot de sluiting in 1539. Nabij ligt sinds 1938 de nieuwe Cisterciënzer abdij New Mellifont. Na deze bezoeken terug naar het hotel in Meath voor diner en overnachting.
zondag 21 mei:
In de loop van de morgen vertrekken we naar de Boyne vallei. Daar bezoeken we Bru na Boinne, een archeologische vindplaats bij de rivier de Boyne in county Meath in Ierland, in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Je vindt er een aantal neolithische bouwwerken, waaronder de grafheuvels van Newgrange, Knowth en Dowth. We proberen een bezoek aan de wereldberoemde heuvel Newgrange te organiseren (per dag wordt een gelimiteerd aantal bezoekers toegelaten). Overnachting en diner wederom in Meath.
maandag 22 mei:
Uitchecken na het ontbijt, waarna we per touringcar richting Galway gaan. We steken Ierland dwars over, van oost naar west. Onderweg brengen we een bezoek aan Clonmacnoise. De veelomvattende overblijfselen van dit religieuze centrum stammen uit het jaar 545. Ze bestaan uit een kathedraal, ronde toren, high crosses (rijkelijk gedecoreerde stenen kruizen) en maar liefst zeven kerken, iets wat je niet verwacht in een moerassige uithoek. Clonmacnoise was ooit een vooraanstaand Europees centrum voor religie en kennis. Na dit bezoek doorreis naar het hotel in Galway voor diner en overnachting.
dinsdag 23 en woensdag 24 mei:
Excursies vanuit Galway naar de Aran-eilanden, Boyle abbey en andere bezienswaardigheden. De bus en chauffeur zijn deze twee dagen geheel tot onze beschikking. Diner en overnachting in ons hotel in Galway.
donderdag 25 mei:
s Morgen vrij (wellicht een Viering op Hemelvaartsdag), in de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Dublin. Inchecken en aansluitend directe terugvlucht naar Schiphol.

Overnachtingen
1 nacht Dublin: hotel Academy Plaza ***
3 nachten Meath: hotel Station House ***
3 nachten Galway: hotel Loughrea ****

vluchtschema (Aer Lingus)
18 mei EI 605 Amsterdam 13.10 Dublin 13.15
25 mei EI 610 Dublin 17.20 Amsterdam 20.00 (NB locale tijd)


Aantal deelnemers
minimaal 20, maximaal ca. 30

Kosten:
€ 1379
klik hier om u aan te melden
VIJF DAGEN TAIZé / ZEVEN DAGEN TAIZé EN GRANDCHAMP
12 - 16 / 18 oktober 2017 (onder voorbehoud)
DE OECUMENISCHE KLOOSTERGEMEENSCHAP VAN TAIZE (ZUID-BOURGONDIË), 11-16 OKTOBER 2017,
eventueel aangevuld met een bezoek aan de kloostergemeenschap van Grandchamp (Zwitserland), 11-18 oktober 2017 (NB data nog onder voorbehoud van bechikbaarheid)Al meerdere keren hebben wij (voor alle leeftijden) een reisje naar Taizé georganiseerd. Wij logeren daar wel in een goed hotel. Maar alle diensten van donderdagavond t/m maandagmorgen kunnen worden bijgewoond. Op zaterdag zijn we de gehele dag te gast in Taize, waar we dan ook de maaltijden gebruiken. Verder bezoeken we oude romaanse kerkjes en de schitterende dorpjes in dit prachtige heuvelland. En uiteraard het stadje Cluny, waar eens het grootste klooster van de wereld stond. Afhankelijk van de belangstelling kunnen we dit reisje verlengen met twee dagen om zo ook het aan Taizé verwante vrouwenklooster van Grandchamp in de Zwitserse Jura te bezoeken. Op de weg daar naartoe bezoeken we Genève. Ook in Zwitserland logeren we in een hotel. Een volle dag zijn we dan te gast bij de zusters.


Deze reis is nog niet georganiseerd. We peilen eerst de belangstelling. Als er voor een reis naar Taizé of voor de combinatie met Grandchamp minimaal zeven, liefst acht, deelnemers zijn (1 minibusje) kan de reis worden georganiseerd.

De reissom zal € 550 à 650 zijn (2. p.kamer) voor alleen Taizé en omgeving reis, alle vervoer ter plaatse en alle maaltijden en excursies inbegrepen) en met de aanvulling naar Zwitserland, twee dagen extra, totaal ca. € 750 à 850.

Reisleiding: Co Elshout. Bij hem kunt u terecht voor meer informatie. Laat ons uw belangstelling weten.Aantal deelnemers
min. 7 / max. ca. 18

Kosten:
ca. € 550 à 850 (afhankelijk van 5 of 7 daagse reis)
klik hier om u aan te melden
WEEKEND NAAR DE PRIORIJ VAN SCHOTEN
29 september - 2 oktober 2017
HET BENEDICTINESSENKLOOSTER IN SCHOTEN (BIJ ANTWERPEN)
EEN LANG WEEKEND: VRIJDAGMIDDAG 29 SEPTEMBER t/m MAANDAGMIDDAG 2 OKTOBER 2017De monialen van Schotenhof behoren tot de Olivetanen, de witte tak van de Orde van Sint Benedictus, die zijn aartsabdij heeft in Monte Oliveto in Italië. Binnen deze tak stichtte Dom Constantinus Bosschaerts in 1926 de Vita et Pax-stichting, met bijzondere aandacht voor vernieuwing van het monastieke leven, liturgie en kunst, de oecumene, de samenwerking met leken. Tot die stichting behoren de Benedictinessen van Schotenhof met vijf kloosters: Schotenhof, Firenze (Italië,) Moustier en Fagne (Frankrijk), Ribeirïo Preto (Brazilië) en Turvey (Engeland). In 1926 werd een onderkomen gezocht in de omgeving Antwerpen en men vond dat in de villa "Le Perron" te Schoten, nu de priorij "Regina Pacis".


Wij vertrekken op vrijdagnamiddag uit Rotterdam om vóór de vespers bij de zusters te zijn. Wij nemen deel aan de diensten en hebben gesprekken met de zusters en met elkaar. Ook bewonderen we de ikonen en de vele kunstvoorwerpen die de zusters vervaardigen. Uiteraard is er veel vrije tijd en gelegenheid in de tuinen te wandelen. Op het terrein bevindt zich ook een Byzantijnse kapel.

Voor de zaterdag organiseren wij daar een Byzantijnse Liturgieviering. Op zondag is er voor wie wil een excursie naar Antwerpen, met o.m. een bezoek aan de kathedraal en de prachtige St. Pauluskerk. Op maandag reizen we in de namiddag weer terug naar Rotterdam.

Kosten: € 195,-. Inbegrepen: reis per mini-bus, logies (één- of tweepersoons-kamer naar keuze), excursie Antwerpen, alle maaltijden van vrijdagavond t/m maandagmiddag.
Aantal deelnemers
min. 8, max. ca. 20Kosten:
€ 195
klik hier om u aan te melden
TSAREN, KERKEN EN KLOOSTERS: RUSLAND
3 - 13 september 2017
CRUISE-REIS DOOR RUSLAND: 11 DAGEN: 3 t/m 13 SEPTEMBER 2017

Reis in samenwerking met DrieTour Reizen

Russische kerk Rotterdam

Een onvergetelijke reis door een geheel ander Europa. En slechts één hotel: de boot!
Eerst twee dagen Moskou, met het Rode Plein, het Kremlin, de kathedralen en het museum met de beroemde ikonen.
Daarna varen we over de rivieren en meren naar Sint Petersburg.
Op onze tocht over de Wolga, de meren en de Neva doen we vele steden en kloosters aan.


- Vluchten met Lufthansa vanaf Schiphol (vertrek 3 sept. 10.20, aankomst 13 sept. 18.35 uur)
- voor de excursies zijn bussen en gidsen beschikbaar
- culturele en informatieve bijeenkomsten aan boord
- informatie over de Russische geschiedenis, de Orthodoxie en de spiritualiteit
- minimum aantal deelnemers 18 (max. wsch. 30)
- een reis die helaas heel wat kost (maar de prijs zeker waard is!)
- geen hutten op een benedendek maar op het bovendek (uitzicht!)
- reis(bege)leiding: pater Leo de Jong (gevraagd) en Co Elshout
- ANVR, SGR-garantie, Calamiteitenfonds e.d.

De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke reis! Hebt u altijd al eens zelf willen ervaren hoe de tsaren leefden? Hun verhalen komen in St. Petersburg op elke straathoek tot leven. En wie wil nou niet de Hermitage bezoeken en urenlang rondkijken in het prachtige winterpaleis met z’n duizelingwekkende collectie? Ontdek ook de veelzijdige Russische cultuur in de machtige metropool Moskou, de kleine stadjes van de Gouden Ring en op het authentieke platteland. Deze prachtige 11-daagse cruise vangt aan in Moskou en voert u over de rivieren Wolga en Neva naar St. Petersburg. Geniet van verblijf aan boord van een comfortabel cruiseschip, maak interessante excursies en bewonder het landschap dat aan u voorbijglijdt.

Programma van dag tot dag (reisbeschrijving DrieTour)

Dag 1, zo 03/09: Heenreis
U vliegt van Amsterdam, met een overstap in Frankfurt, naar Moskou. Transfer naar de haven en inscheping op cruiseschip MS Anton Chekhov. Op uw gemak kunt u zich installeren in uw hut op het bovendek.
Dag 2, ma 04/09: Moskou
Ontdek fascinerend Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. Maar liefst 11 miljoen Moskovieten leven in deze immense metropool. Het hart wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens een citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!
Na de lunch aan boord volgt vrije tijd om Moskou zelf te verkennen. Er worden enkele optionele excursies aangeboden zoals een bezoek aan de Tretjakov Gallerij en een avondlichttour om te genieten van Moskou by night. De kosten voor optionele excursies zijn voor eigen rekening.
Dag 3, di 05/09: Kremlin
’s Ochtends brengt u een bezoek aan het Kremlin, met een lange traditie van kerkelijke leiders en heersers, van Iwan de Verschrikkelijke tot aan Stalin. De kathedraal was het hoofdkwartier van de machtige Russisch-orthodoxe kerk, maar nadat St. Petersburg hoofdstad geworden was van het grote Russische rijk, raakte het enigszins in verval. De communisten maakten er weer het politieke centrum van. Ook de pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zult u niet snel vergeten!
’s Middags is er een welkomstreceptie en kunt u genieten van een cocktail. In de loop van de middag vertrekt het schip en zet het koers naar Uglich.
Dag 4, wo 06/09: Uglich
De Wolga voert u door een typisch Russisch landschap naar Uglich. Reeds van verre ziet u de Verrijzeniskathedraal en de St. Jan kerk opdoemen, de kenmerken van de in 1148 gestichte stad. Ook Uglich heeft een Kremlin, dat een versterkt fort is waar de heren van zowel de stad als de kerk veilig zetelden. In Uglich is het belangrijkste gebouw het Paleis van tsaar Dmitry. Er volgt een stadswandeling en u bezoekt onder meer de rode St. Dmitriuskerk, ook wel Bloedkerk genoemd. Dmitry was de zoon en troonopvolger van Ivan de Verschrikkelijke en werd volgens legende in 1591 op 10-jarige leeftijd in een vlaag van razernij door zijn eigen vader vermoord. Bezoek ook zeker de Transfiguratiekathedraal, bekend om zijn iconostase.
Dag 5, do 07/09: Yaroslavl
Het MS Anton Chekhov legt aan in Yaroslavl, een van de oudste steden van de Gouden Ring met als pronkstuk de Profeet Eliaskerk. De stad was in de middeleeuwen na Moskou de tweede (handels)stad van het Europese deel van Rusland. De rivaliteit met de hoofdstad uitte zich in de bouw van kerken welke groter en mooier moesten zijn dan in de hoofdstad. Beste voorbeeld is de Abdij, die eens de rijkste en best verstevigde abdij van Rusland was. Tijdens een rondrit bewondert u de talrijke bezienswaardigheden, waaronder de beeldschone Profeet Eliaskerk en het Spaso-Preobrazgensky klooster.
Dag 6, vr 08/09: Goritsy
Genietend van een voorbijkomend afwisselend landschap met kleine dorpen bestaande uit gekleurde huisjes en vele dennen- en berkenbossen, vaart u richting het plattelandsdorp Goritsy. Het dorp is genoemd naar het in de 16e eeuw gebouwde Goritsy Nonnen klooster. Bij aankomst in Goritsy rijdt u richting Kirillov waar u het Belozersky klooster bezoekt, gesticht door de Sint-Kiril. Het klooster bestaat o.a. uit een kathedraal uit de 13e eeuw met prachtige fresco’s.
Dag 7, za 09/09: Kizhi
De cruise gaat verder over het Onega meer, waar u aanmeert bij Kizhi, een klein schilderachtig eiland. U maakt een wandeltocht over het eilandje. Tijdens de wandeling door het openluchtmuseum, dat bestaat uit indrukwekkende houten constructies en gebouwen, ziet u de kerk van de Gedaanteverwisseling van de Heilige Verlosser. Een meesterwerk bestaande uit tweeëntwintig koepels en gebouwd zonder het gebruik van metalen spijkers.
Dag 8, zo 10/09: Mandrogi
U vaart over de schilderachtige Svir Rivier, die in verbinding staat met het Onega meer en het Ladoga meer. U gaat aan land bij Mandrogi om het traditionele leven te ontdekken, waar nog oude ambachten beoefend worden. Mandrogi is een typisch Russisch dorpje en bekend staat om zijn prachtige natuur. Tevens is het ook de aangewezen plaats om een folklore show bij te wonen of een leuk souvenirtje voor thuis uit te zoeken in een van de gezellige winkeltjes. ’s Avonds kunt u aan boord genieten van een galadiner.
Dag 9, ma 11/09: St. Petersburg
Via het Ladoga meer en de rivier de Neva vaart het schip naar St. Petersburg, gesticht door Peter de Grote. De stad is gebouwd op 42 eilanden, die met elkaar in verbinding staan door bruggen. De stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het is een van de mooiste steden ter wereld. Als u aankomt volgt een oriënterende rondrit door St. Petersburg. Tijdens deze tour ziet u o.a. het Smolny complex gebouwd door Rastrelli in de 18e eeuw, de Nevsky Prospekt, de hoofdstraat van de stad, de St. Isaac kathedraal en de Christus de Verlosser kathedraal.
Na de lunch is er vrije tijd om zelf op onderzoek uit te gaan of deel te nemen aan een van de optionele excursies. Zo kunt u naar Peterhof voor een bezoek aan het grote paleis met het park, een koninklijk decor van talloze in goud vergulde fonteinen, sculpturen en paviljoens. Of naar tsarendorp Tsarkoye Selo waar het voormalige zomerpaleis van Katharina de Grote te vinden is. Tenslotte kunt u een bezoek brengen aan het Yusupov Paleis. de eclectische stadsresidentie van de familie die bijna net zo rijk was als de tsaar - en waar de monnik Raspoetin vermoord werd. De kosten voor optionele excursies zijn voor eigen rekening.
Dag 10, di 12/09: Hermitage
De gehele ochtend staat in het teken van de wereldberoemde Hermitage. Het museum is ontstaan uit een verzameling van tsarina Katharina de Grote. De totale collectie bevat meer dan 3 miljoen kunststukken waarvan enkele gemaakt door Nederlandse en Vlaamse meesters. Zoals het schilderij van “de Verloren Zoon” van Rembrandt. Tijdens de uitgebreide rondleiding krijgt u een goede indruk van de collectie. ’s Middags vrij voor eigen ontdekkingen.
Dag 11, wo 13/09: Terugreis
In de loop van de ochtend volgt de ontscheping en de transfer naar de luchthaven van St. Petersburg. Terugvlucht naar Amsterdam, met onderweg een overstap in Frankfurt.

Reissom: € 2.299,00
Inclusief: vliegreis, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, ruimbagage,
vervoer ter plaatse, verblijf aan boord van cruiseschip o.b.v. 2-persoonshut bovendek,
havengelden, alle maaltijden (dus volpension!), alle entrees tijdens de vaart van Moskou naar Petersburg,
gidsen, fooien (€ 99,00), visum Rusland (€ 100,00).
Niet inbegrepen: reisverzekering (€ 21,12) en annuleringsverzekering (6,65 % van de reissom), drankjes e.d.
optionele excursies in Moskou en Petersburg.
Toeslag: 1-persoonshut (= 2-persoonhut bovendek) € 650,00


Dat het vertrek op een zondag valt, is niet onze keuze.
Maar vanwege het vaarschema in Rusland is er geen andere mogelijkheid in deze periode.
Een cruise is lux en duur. Een dergelijke reis is bij ons niet gebruikelijk.
We doen het voor deze keer omdat het op deze wijze mogelijk is zo’n reis te maken met één hotel, namelijk de boot.
Daar komt bij, dat het een geweldige belevenis zal zijn om (vanuit je hut c.q. vanaf het dek) het Russische landschap aan je voorbij te zien gaan.
Maar we beseffen dat het een keuze is, die niet iedereen kan maken.
En als u de prijs gaat vergelijken met andere organisaties, wilt u dan er rekening mee houden dat bij ons ook de kosten inbegrepen zijn van o.m.: het visum (€ 100), het (betere) bovendek (€ 150), de ruimbagage (€ 50), fooien (€ 100).
Tot onze spijt is de toeslag voor een 1-persoonshut zeer hoog, want het zijn in feite 2-persoonhutten op het bovendek.
Men ziet liever alle bedden bezet (want meer omzet) en stimuleert dus het samen delen.
Er is misschien een mogelijkheid iets te zakken met de prijs: naar het minder mooie hoofddek i.p.v. het bovendek (150 euro p.p. goedkoper).
We kunnen nagaan in hoeverre ook daar hutten beschikbaar zijn.
Op grond van de ervaringen beveelt Drietour echter het duurdere bovendek zeer aan.

De reis gaat door! Heeft u belangstelling? Laat het ons weten! Men heeft ons laten weten, dat er geen hutten meer beschikbaar zijn. Maar misschien zijn er annuleringen. We kunnen het altijd nog proberen.

Aantal deelnemers
minimaal 20, maximaal 30

Kosten:
€ 2299
klik hier om u aan te melden
WEEKEND NAAR DE ABDIJ VAN CHEVETOGNE
21-24 april en 10-13 november 2017
DE ABDIJ VAN CHEVETOGNE EN DE BYZANTIJNSE TRADITIE
LANG WEEKEND: VRIJDAG 21 t/m MAANDAG 24 APRIL & VRIJDAG 10 t/m MAANDAG 13 NOVEMBER 2017De Benedictijner abdij in de Belgische Ardennen, waar de monniken naast hun eigen Latijnse traditie ook de Byzantijnse onderhouden. De abdij die ook de thuisbasis is van de oud-bisschop van Rotterdam, mgr. Ph. Bär. Allereerst is er de rust van het klooster en de natuur. Daarnaast zijn er altijd de boeiende gesprekken met de monniken en met elkaar. Verder kunt u informatie opdoen over het klooster, het kloosterleven, de liturgie, de Byzantijnse traditie, het Christelijke Oosten en de oecumene. Maar voor de meeste mensen staat voorop de soms bijna bovenaardse zang van het Byzantijnse monnikenkoor, een spirituele ervaring als een geschenk van een grote traditie.

Het programma voorziet in informatie, toelichtingen, rondleiding, lezingen en gesprekken, maar er is ook vrije tijd. Vanzelfsprekend heeft u alle gelegenheid de diensten bij te wonen in de twee kerken, de Westerse en de Oosterse. Er zullen lezingen en gesprekken zijn, een rondleiding. Maar er zijn ook voldoende mogelijkheden te wandelen en anderzijds te ontspannen. Reis- en gespreksleiding: Co Elshout.

Kosten: € 215,-. Inbegrepen: de reis per minibus, logies, alle maaltijden van de middagmaaltijd op de dag van aankomst tot en met de (warme) middag- maaltijd op de dag van vertrek, zelfs de gift voor het klooster (voor lezingen e.d.). Bij het weekend in november logeren zoals gebruikelijk de mannen in het klooster zelf, de dames en de echtparen en andere combinaties in het gastenverblijf "Béthanie". Voor het weekend in april("Beloken Pasen"!) zijn in verband met een conferentie alleen kamers voor ons beschikbaar in "Béthanie". Extra kosten voor een éénpersoonskamer in "Béthanie": € 15 (geldt niet voor verblijf in het klooster). Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal ca. 20. De capaciteit is beperkt!

Een waarschuwing: in de dependance "Béthanie" is zéér beperkt plaats op de begane grond en de meeste kamers bevinden zich op de 2e etage en er is geen lift. Bovendien: "Béthanie" bevindt zich op ca. 400 m. loopafstand van de kerken en het hoofdgebouw. In het klooster zelf is wèl een lift.

Wij vertrekken om 08.00 uur uit Rotterdam, zodat we met een koffiestop om ca. 11.30 uur aankomen in Chevetogne. Voor de terugreis vertrekken wij om 15.00 uur, om ca. 18.30 uur in Rotterdam terug zijn.Aantal deelnemers
min. 8 / max. ca. 20

Kosten:
€ 215
klik hier om u aan te melden
Klik hier voor een printervriendelijke versie van deze pagina   Deze pagina is op 1-Jan-1970 1:00 aangepast