2018

L.S.,

2018 JUBILEUMJAAR: 25 JAAR OECUMENISCHE ONTMOETINGEN

Dit najaar is het 25 jaar geleden dat wij (initiatiefnemers: Albert Wennekes en Co Elshout), onder de hoede van het Laurenspastoraat, in "de Kubus" bij de Laurenskerk een zeer succesvolle serie avonden hielden, met als titel: "De Spiritualiteit van het Christelijke Oosten". Een expositie en een Byzantijnse Vesperviering in de Grote of St. Laurenskerk volgden en ten slotte (dachten wij toen) brachten we met een grote groep een bezoek aan de Abdij van Chevetogne. We kregen de vraag: waarom doen jullie dit niet vaker? En zo is het gekomen. Later kwamen daar de reizen bij (Co was al langer reisleider) en in 1977 hebben we een eigen stichting voor dit werk opgericht. (Zie verder over "onze geschiedenis" bij "de stichting".)

Het ligt in de bedoeling, waarschijnlijk in het najaar, iets "speciaals" met dit jubileum te doen, wellicht een feestelijke dag. Inmiddels hebben we vernomen dat onze partner, het Leerhuis Spiritualiteit, op 1 januari 2019 ook precies 25 jaar actief is. Dat geeft ons wellicht gezamenlijk te denken er "iets moois" van te maken. Kortom: u hoort nog van ons.


Najaar 2014 hadden wij een Grote Balkanreis. We maakten een "busrondje van Belgrado naar Belgrado" door acht landen. Nogal wat mensen lieten ons weten: een prachtige reis, maar voor mij te zwaar. Elke dag de koffer pakken, dat gaat niet meer. Daar houden we nu rekening mee, zoveel mogelijk een vast hotel of in ieder geval zo min mogelijk verplaatsingen.

De reis in 2016 naar Schotland betrof toch weer drie hotels, want naast Edinburgh en Glasgow bezochten we ook het afgelegen "holy island" Iona.

Maar dat maakte we in 2017 weer goed: een reis naar Rusland, met één hotel (namelijk de boot, want een cruise), (weer) een reis naar Rome en Assisi, met één (klooster-)hotel (op 200 m. afstand van het St. Pietersplein!). Bij de reis naar Ierland moesten we weer wel drie hotels aandoen. Soms kan het niet anders.

En nu 2018: twee mooie reizen met één hotel: Samos (en Patmos en Efeze) en Macedonië (en een dag Albanië).derde reis naar Rome, voorjaar 2014Andalusië najaar 2013Malta voorjaar 2013op weg naar Chevetogne..... (2012)Chevetogne


IstanbulTaizé (en Grandchamp)Engelandeindelijk een keer pech met een busje, Schoten (2008)
Klik hier voor een printervriendelijke versie van deze pagina   Deze pagina is op 1-Jan-1970 1:00 aangepast