welkom

Welkom op de website van de Stichting Oecumenische Ontmoetingen Rotterdam. Op deze website kunt u allerlei informatie vinden over de stichting, haar doelstelling en haar activiteiten. Komt u regelmatig terug voor up-to-date informatie.De Nederlandse Hervormde Vredeskerk kort na de ingebruikname in 2005 als de Servisch Orthodoxe kerk van Rotterdam

JUBILEUM 2019
lees verder2023

Door de covid-pandemie zijn in 2020 al onze activiteiten stilgezet. In 2021 hebben we toch een weekend naar de Abdij van Chevetogne kunnen organiseren, in 2022 zelfs twee. Ook voor 2023 staan twee weekenden naar dit klooster op de agenda, een in het voorjaar en een in het najaar (zie bij de activiteiten).

Momenteel onderzoeken wij of ook een (bescheiden) doorstart met onze reizen mogelijk is. Wij gaan daarbij uit van voorlopig twee reizen: dit voorjaar een vijfdaagse Luther en Bach-reis naar het oosten van Duitsland en in het najaar acht dagen naar Midden Spanje (Toledo, Madrid e.a.).

VOORLOPIGE AGENDA 2023
11 maart – 14 maart: weekend naar de Abdij van Chevetogne
30 mei – 3 juni: Luther en Bachreis naar het oosten van Duitsland
30 september – 7 oktober (of kort daarna): reis naar Midden Spanje
21 oktober – 24 oktober: weekend naar de Abdij van Chevetogne

Voor alle activiteiten, klik hierde stichting

Begin jaren 90 ontstond vanuit het city-pastoraat in en rond de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam het initiatief Oecumenische Ontmoetingen.

In 1997 is voor dit werk een stichting opgericht.

De activiteiten van de stichting bestaan uit drie aspecten: 1) bezoeken aan geloofsgemeenschappen, kerken en kloosters, lezingen en ontmoetingsbijeenkomsten, soms een symposium; 2) reizen in oecumenisch perspectief; 3) informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning op verzoek. De stichting is niet aan een bepaalde geloofsgemeenschap of kerk verbonden. Iedere geïnteresseerde is welkom.


> lees verder

nieuws

email / post

Wilt u per email op de hoogte gehouden worden van nieuws van de stichting? vul dan hier uw email adres in

inschrijven
uitschrijven
Wilt u liever per post op de hoogte gehouden worden? gebruik dan dit formulier.

Vragen en opmerkingen?

heeft u een vraag aan ons of een opmerking over ons, onze activiteiten of iets anders? klik hier.
Klik hier voor een printervriendelijke versie van deze pagina   Deze pagina is op 1-Jan-1970 1:00 aangepast